Alkotó Szándék

június 26, 2009

Blog-hírek 2009. június vége

Filed under: Egyéb — norubi @ 9:02 de.

Érdekes cikkek a blogvilágból. Szemezgessetek, ahogy én is teszem majd’ minden nap.  Kúltúra, irodalom, művészet, szórakozás…

A pár napja indult, Minden, ami Irán blogon rövid, de tartalmas, lényegi áttekintés olvasható a persza művészetről.

Megszálló Tőzike barátném új, rövid, de elgondolkodtató, érdekes írással jelentkezett. A Bolondok? c. alkotás itt olvasható.

A Fekete Nap blogon Akragyij és Borisz Sztrugackij Sánta sors című regényéről olvashatunk kritikát. A nagysikerű szerzőpáros regényei manapság újra a nyugati olvasók célkerezstjébe kerültek, vélhetőleg a Lakott sziget c. filmadapptáció hatására. A Fekete nap blog egyébként könyvekkel, képregényekkel és zenével foglalkozó kultur-blog.

A Vahs kuckója 2.0: Hereföld blogon (Hereföld: Cloverfield – talán semmi jelentősége, de azért leírtam) folyamatosan bűvülő összeállítás sorozat olvasható Philip K. Dick munkásságáról. A sorozat a hetedik részénél tart, amely a Várjuk a tavalyi évet c. művel foglalozik.

Peti Bácsi bizarr kiskönyvtára mélyén újabb érdekes irodalmat olvasgatott és élményeit megosztotta a nagyközönséggel. Most nagy kedvencen, Murukami Rjú-tól a Nyakig a miszóban került terítékre. Kár hogy lehúzza  a művet, bár való igaz, hitelességén kívül nagy érdeme nincs.

Újságíró ábrázolás az amerikai tinifilmekben címmel igazán igényes összeállítás, trsadalomkritika olvasható Barok Eszter Nagyszerű blogján. Itt.

És végül egy szomorú hír: Meghalt Michael Jackson, gyermekkorunk nagy Moonwalker-e. Reméljük végre megtalálta a boldogsággal, mókával és kacagással teli Neverland-et… a lehető legtávolabb a Földtől.

Vélemény? »

Még nincs hozzászólás.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása.

%d blogger ezt szereti: